Presentation

Mitt namn är Nora Fällman. Jag är uppvuxen i Umeå och det var alltså där jag kom in i körsporten och fastnade. Det som lockat mig till körningen är att man kan köra med alla sorters hästar, träningen blir omväxlande och att alla är så hjälpsamma.

Jag började tävla i körning 2003 och har kört shetlandsponny, kallblodstravare och fredriksborgare upp till svår klass. Jag har under ett och ett halvt år arbetat med inkörning och utbildning av körhästar och som groom på körtävlingar i svår klass i och utanför Sverige. Sedan 2006 har jag tränat ekipage i Umeåområdet som visat fina resultat.

På grund av jobb har jag flyttade jag i januari 2010 till Falun.

Idag äger jag en valack f -07, Paganini Elph, e Figaro R-De Niro som rids och som körs. 

Paganini Elph

     "Pigge" som treåring 

 

Under inkörning hos Maria Henriksson i Norge, juni 2011

 

Mitt mål med träning och utbildning av hästar är att det ska vara roligt och en positiv upplevelse. Genom att vara tydlig, noggrann och tänka på säkerheten i all hantering kan vi skapa de bästa förutsättningar för hästen att lära sig. Det ska inte ställas större krav på hästen än att den kan klara av uppgiften. En välutbildad, trevlig och säker häst kan inte stressas fram, därför är grundutbildningen så viktig.

Noras Häst

           Noras Häst

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)